Način pripreme
Isecite oprano i osušeno meso na kockice (oko 40 g kockica). Dinstajte ga u ulju dok ne pobeli. Prebacite meso zajedno sa sokom u glinenu đuvečaru.
Isecite pečurke na ivice i skuvajte ih u posoljenoj vodi dok ne omekšaju, procedite i ravnomerno rasporedite preko mesa. Dodajte začine - čubar, biber, piment, lovorov list, alevu papriku, cele ljute papričice, maslac, isečen na kockice i so po ukusu.
Prelijte vinom, pivom i 1 šoljom tople vode, promešajte smesu, poklopite đuvečaru i stavite u hladnu rernu. Uključite na 180 stepeni.
10 minuta kad jelo provri, dodajte prethodno očišćen arpadžik i beli luk (ceo) i topljeni sir, isečen na male komade.
Poklopite đuvečaru i vratite u rernu, pecite dok meso ne bude gotovo. Servirajte sa kiselo-slanom turšijom ili svežom salatom.