Način pripreme
Isecite meso na komadiće. Luk, beli luk, paprike, šargarepu i pečurke krupnije isecite.
U dubokoj šerpi ugrejte ulje i zapržite luk, ostavite da se dinsta kratko i dodajte meso.
Nakon što meso bude polugotovo, dodajte paprike i šargarepu i dinstajte sve ponovo.
Dodajte pečurke i stavite biber i čubar, so po ukusu i dobro promešajte.
Prelijte sve paradajz pireom, vinom i čašom vode i stavite listove lovora.
Ostavite domaću kavarmu da vri oko 30 minuta ili dok povrće i meso ne budu gotovi.
Da se zgusne, dodajte brašno i alevu papriku, pomešane sa malo vode. Rastvorite ga dobro da nema grudvica.
Ostavite kavarmu sa piletinom još oko 5 minuta na vatri i mešajte.
Servirajte pileću kavarmu u šerpi sa sitno iseckanim peršunom.
Pogledajte joškoji su začini za kavarmu i pogledajte kako da pripremite omiljenu svinjsku kavarmu sa pečurkama ili klasičnu kavarmu sa prazilukom.