Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Kavarma»Pileća kavarma u šerpi

Pileća kavarma u šerpi

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Guru
5031522k
Pileća kavarma u šerpi
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Kavarma i ljubav našeg naroda žive zajedno vekovima."

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 500 g
  • crvene paprike - 6
  • pečurke - 8 šampinjona
  • luk - 4 glavice, stari
  • beli luk - 1 čen
  • šargarepa - 1 velika
  • paradajz pire - 200 g
  • crveno vino - 100 g
  • biber - 1 kašičica
  • čubar
  • lovorov list - 3 komada
  • brašno - 1 supena kašika
  • aleva paprika
  • peršun - svež
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na komadiće. Luk, beli luk, paprike, šargarepu i pečurke krupnije isecite.

U dubokoj šerpi ugrejte ulje i zapržite luk, ostavite da se dinsta kratko i dodajte meso.

Nakon što meso bude polugotovo, dodajte paprike i šargarepu i dinstajte sve ponovo.

Dodajte pečurke i stavite biber i čubar, so po ukusu i dobro promešajte.

Prelijte sve paradajz pireom, vinom i čašom vode i stavite listove lovora.

Ostavite domaću kavarmu da vri oko 30 minuta ili dok povrće i meso ne budu gotovi.

Da se zgusne, dodajte brašno i alevu papriku, pomešane sa malo vode. Rastvorite ga dobro da nema grudvica.

Ostavite kavarmu sa piletinom još oko 5 minuta na vatri i mešajte.

Servirajte pileću kavarmu u šerpi sa sitno iseckanim peršunom.

Pogledajte joškoji su začini za kavarmu i pogledajte kako da pripremite omiljenu svinjsku kavarmu sa pečurkama ili klasičnu kavarmu sa prazilukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: