Način pripreme
Oprano meso očistite i operite. Isecite na kockice i pržite u manoći. Toplotna obrada ne traje dugo, zato što je krto i treba da ostane suvo.
Luk isecite na polumesec, perčurke - na kriške, a paradajz na sitne kockice. Dodajte ih u meso. Za obožavaoce pikatnog dodajte sitno iseckanu ljutu papriku, izvadite semenke.
Kad sastojci omekšaju, deglazirajte crnim vinom, dodajte začine, stavite poklopac i ostavite jelo da se krčka na tihoj vatri dok ne ostane na masti.
Za omlet isecite crvene paprike na tanke ivice. Kačkavalj izrenaje krupnije.
Podelite sastojke na pet jednakih delova.
U tiganju za palačinke, namazanom kockicom maslaca, prvo stavite crvenu papriku. Miris i ukus sa njom je neponovoljiv, a omlet bude šaren i drugačiji.
U posudu dodajte dva jaja i kačkavalj. Dodajemo prstohvat soli i biber.
Sipamo pažljivo preko zaprženih ivica crvene paprike.
Preko jaja isečemo jednu pečurku na tanke trakice. Redom pripremamo pet omleta.
Gotovo jelo od svinjskog mesa delimo na pet delova. Svaki od njih stavljamo u topao omlet i presavijamo u oblik polumeseca.
Ukrašavamo svežom salatom.