Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pršuta»Svinjska pršuta sa piskavicom

Svinjska pršuta sa piskavicom

Didi MitevaDidi Miteva
Početnik
10514
Svinjska pršuta sa piskavicom
Fotografije: Didi Miteva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Meze je gotovo i sa piskavicom je, vredi da ga zalijemo sa rujnim vinom. zar ne?"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 2 kg
  • beli luk - 4 čena
  • so - 1 kašičica
  • so - krupnija
  • aleva paprika - 50 g
  • piskavica - 200 g, semenke
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo operemo meso, nakon toga ga osušimo i ostavljamo da se osuši u krupnijoj soli 2-3 dana.

Pripremamo smesu za mazanje sa piskavicom. Piskavicu sameljemo u aparatu za mlevenje i ostavite u vodu, vodu preomenite i potopite u vodu.

Treba da promenite oko 10 puta. Nakon toga dodajemo alevu paprku, so i beli luk. Beli luk izgnječimo.

Nakon toga namažemo meso i čuvamo ga na provetrivom mestu. Pršuta je gotova za konzumiranje nakon oko 7 dana.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: