Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Pečena bundeva»Praznična punjena bundeva sa orasima i suvim voćem za Noć veštica

Praznična punjena bundeva sa orasima i suvim voćem za Noć veštica

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Praznična punjena bundeva sa orasima i suvim voćem za Noć veštica
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
6
"Specijalan predlog za gladnike koji slave Noć veštica"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1 komad (okrugla, srednje veličine)
  • orasi - 250 g
  • suvo voće - 300 g, suvo grožđe, jabuke, kruške, kajsije, smokve, ananas
  • smeđi šećer - 150 g
  • rum - 150 ml
  • kore od pomorandže - 1 kesica (ili kore od limuna)
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo isecite poklopac na bundevu i sačuvajte ga za poklapanje. Većom kašikom izvadite semenke i mekani deo bundeve.

Kad lepo očistite sipajte malo od šećera, nakon toga dodajte miks voća i orahe.

Lepo je da promešate i da posle sipajte kore od pomoradndže, rum i preostali šećer.

Poklopite poklopcem i stavite bundevu u pleh u koji ste sipali jednu šolju vode. Pecite u umerenoj rerni oko sat i po.

Pečenje zavisi od veličine bundeve i koje je vrste, zato što ima tanjih i debljih.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: