Supa od rakova

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Supa od rakova1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Traženi predlog iz francuske kuhinje na koji ćete sigurno odgovoriti sa DA"

Potrebni sastojci

  • rakovi - 500 g
  • jaja - 1 komad
  • pirinač - 2 kašike
  • maslac - 30 g
  • luk - 40 g, crni
  • peršun - 20 g
  • mirođija - 10 g
  • pavlaka - 3 kašike
  • biber - 1 g
  • limun - 1 komad
  • vino - 1 kašika, belo
  • sirće - 1 kašičica
  • ulje - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite rakove sklanjajući i srednji deo od repa. Stavite ih da se kuvaju u vreloj vodu sa kašičicom sirćeta, parčetom šargarepe, parčetom celera, prstohvatom narendane kore limuna.

Nakon što se skuvaju (oko 20 minuta) rakovi se vade, meso se odvaja od klešta i repa, a bujon se procedi kroz cediljku.

U pomešanoj masnoći se dinsta sitno isečen luk i narendane šargarepe i celer.

Prelivaju se bujonom od rakova, dodaje se pirinač i meso od rakova i supa se kuva oko 20 minuta.

Na kraju se dodaj vino i nekoliko zrna bibera nakon čega se supa kuva još 4-5 minuta.

Začinite supu od rakova pavlakom i jajetom.

Pre serviranja pospite sitno isečenim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: