Supa od rakova

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77613
29/09/2018
"Traženi predlog iz francuske kuhinje na koji ćete sigurno odgovoriti sa DA "
Priprema25 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano140
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite rakove sklanjajući i srednji deo od repa. Stavite ih da se kuvaju u vreloj vodu sa kašičicom sirćeta, parčetom šargarepe, parčetom celera, prstohvatom narendane kore limuna.

Nakon što se skuvaju (oko 20 minuta) rakovi se vade, meso se odvaja od klešta i repa, a bujon se procedi kroz cediljku.

U pomešanoj masnoći se dinsta sitno isečen luk i narendane šargarepe i celer.

Prelivaju se bujonom od rakova, dodaje se pirinač i meso od rakova i supa se kuva oko 20 minuta.

Na kraju se dodaj vino i nekoliko zrna bibera nakon čega se supa kuva još 4-5 minuta.

Začinite supu od rakova pavlakom i jajetom.

Pre serviranja pospite sitno isečenim peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar