Bonapeti.rs»Recepti»Morski plodovi»Rakovi sa sosom od pavlake

Rakovi sa sosom od pavlake

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Rakovi sa sosom od pavlake1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
3
"Delikates koji ćete spremiti i sami pomoću ovog lakog recepta"

Potrebni sastojci

  • rakovi - 1 kg, živi
  • luk - 2 komada, crni
  • beli luk - 5 čenova
  • maslac - 150 - 200 g
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • pavlaka - 250 g, kisela
  • belo vino - 200 ml, suvo
  • so
  • biber
  • peršun - isečen
  • limun
  • senf - 1 kašičica, dižonski
* merne jedinice

Način pripreme

Pažljivo spustite žive rakove u kipuću vodu i blanširajte ih 2 minuta. Nakon toga očistite rakove odstranjujući glavu i noge. Možete da ostavite samo belo meso od repa i veća klešta. Pospite ih biberom i posolite.

Zarejte veći deo maslaca sa maslinovim uljem i zapržite iseckan beli luk. Zapržite i klešta od rakova 2 minuta, izvadite ih i ostavite da se cede na kuhinjskom ubrusu.

Dodajte u tiganj luk isečen na sitno da se zaprži. Dolijte pola vina i ostavite da omekša. Dodajte meso iz repa rakova i dolijte vino. Začinite solju i biberom i promešajte sa senfom. Ostavite da se dinsta oko 1-2 minuta.

Na kraju promešajte dobro sa kiselom pavlakom ponovo 2-3 minuta i dodajte iseckan peršun. Servirajte morske rakove sa sosom od pavlake i kriškama limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: