Način pripreme
Pažljivo spustite žive rakove u kipuću vodu i blanširajte ih 2 minuta. Nakon toga očistite rakove odstranjujući glavu i noge. Možete da ostavite samo belo meso od repa i veća klešta. Pospite ih biberom i posolite.
Zarejte veći deo maslaca sa maslinovim uljem i zapržite iseckan beli luk. Zapržite i klešta od rakova 2 minuta, izvadite ih i ostavite da se cede na kuhinjskom ubrusu.
Dodajte u tiganj luk isečen na sitno da se zaprži. Dolijte pola vina i ostavite da omekša. Dodajte meso iz repa rakova i dolijte vino. Začinite solju i biberom i promešajte sa senfom. Ostavite da se dinsta oko 1-2 minuta.
Na kraju promešajte dobro sa kiselom pavlakom ponovo 2-3 minuta i dodajte iseckan peršun. Servirajte morske rakove sa sosom od pavlake i kriškama limuna.