Način pripreme
Od ovčijeg mea se oforme pljosnatiji parčići veličine srednjih šnicli, koje se dobro posole i pospu sveže mlevenim biberom.
Aleva paprika se promeša sa malo vina, sokom od limuna i senfom, dok se ne dobije gladak gust sos ili pasta.
Ovom marinadom se mažu ovčije šnicle svuda ravnomerno. Poređaju se u podmazanu posudu za pečenje, a između njih se stavi luk isečen da deblje polumesece, kao i očišćene i isečene ljute paprike.
Tako se posuda prekriva i meso se ostavvlja 2 sata na hladnom da se začini.
Nakon toga odozgo se naseku peršun i nana. Poliva se vinom i porkiva folijom.
Posuda sa ovčijim šniclama se stavlja da se peče u umereno zagrejanoj rerni (190-200 stepeni) 2 sata i 30 minuta.
Sklanja se folija i po želji se zapeče još malo.
Servirajte ovčije šnicle sa dobrim crnim ili belim vinom.