Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Marinirane šnicle od pilećih bataka

Marinirane šnicle od pilećih bataka

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
189871k
Marinirane šnicle od pilećih bataka
Fotografije: Evgenia
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Na kraju pečenja na svaku šniclu možemo staviti po jedan list ementaler sira, a od preostalog sosa tokom pečenja možemo napraviti i grejvi sos."

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - 3 komada, od bataka
  • senf - 1 kašičica
  • soja sos - 3 kašike
  • vorčesteršir sos - 1 kašika
  • med - 1 kašika
  • beli biber
  • aleva paprika
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • ementaler - u listovima
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremimo marinadu za piletinu tako što pomešamo senf, soja sos, vorčesteršir sos, beli biber, alevu papriku, med i maslinovo ulje i mutimo do homogene smese.

Nakon toga, šnicle prethodno očišćene od kože, operemo i stavimo ih u odgovarajuću posudu sa poklopcem.

Silikonskom četkicom premažemo pileće šnicle sa obe strane i ostavimo da se mariniraju, pokrivene poklopcem, najmanje dva sata na hladnom mestu.

Marinirane šnicle pečemo u vatrostalnoj posudi sa poklopcem (čije smo dno obložili papirom za pečenje) u rerni na 170 stepeni dok ne porumene. Svaka rerna peče drugačije i zahteva različito vreme pečenja.

Gotove šnicle serviramo tople sa odgovarajućim prilogom!

Po želji, pred kraj pečenja, na svaku šniclu od bataka u marinadi možemo staviti po jedan list ementalera (kačkavalja), a od preostalog sosa pri pečenju napraviti grejvi sos.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: