Način pripreme
Prvo pripremimo marinadu za piletinu tako što pomešamo senf, soja sos, vorčesteršir sos, beli biber, alevu papriku, med i maslinovo ulje i mutimo do homogene smese.
Nakon toga, šnicle prethodno očišćene od kože, operemo i stavimo ih u odgovarajuću posudu sa poklopcem.
Silikonskom četkicom premažemo pileće šnicle sa obe strane i ostavimo da se mariniraju, pokrivene poklopcem, najmanje dva sata na hladnom mestu.
Marinirane šnicle pečemo u vatrostalnoj posudi sa poklopcem (čije smo dno obložili papirom za pečenje) u rerni na 170 stepeni dok ne porumene. Svaka rerna peče drugačije i zahteva različito vreme pečenja.
Gotove šnicle serviramo tople sa odgovarajućim prilogom!
Po želji, pred kraj pečenja, na svaku šniclu od bataka u marinadi možemo staviti po jedan list ementalera (kačkavalja), a od preostalog sosa pri pečenju napraviti grejvi sos.
Prijatno!