Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Šnicle»Marinirane pileće šnicle iz rerne

Marinirane pileće šnicle iz rerne

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8102703k265
Marinirane pileće šnicle iz rerne
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
15/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
5
"Tajna najkrtijih pilećih šnicli nije nikakva tajna - ona je u ukusnoj marinadi"

Potrebni sastojci

  • pileće šnicle - 5 komada, od buta
  • beli luk - 3 čena
  • soja sos - 3 supene kašike
  • belo vino - 100 ml
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • smeđi šećer - 1 supena kašika
  • biber - 1 kašičica, samleven
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • povrće
* merne jedinice

Način pripreme

U odgoarajućoj posudi izgnječite čenove belog luka. U njih dodajte sastojke za marinadu - soja sos, belo vino, braon šećer, biber i alevu papriku.

Šnicle pospite solju i utrljajte marinadu. Ostavite u posudi, poklopite i ostavite tako da odstoji bar tri sata.

Nakon toga poređajte u pleh za pečenje, a okolo njih poređajte povrće za pečenje.

Sipajte preko povrća malo soli i stavite po malo maslinovog ulja.

Pleh sa šniclama stavite u rernu i pecite na 200 stepeni, za vreme pečenja okrećite da se zapeku i sa druge strane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: