Krem jogurt

teodorateodora
Početnik
1223
Krem jogurt
Fotografije: Vanya Stoicheva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
8
"Za ljubitelje klasike"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 500 g
  • pavlaka - 500 g
  • šećer - 150 g
  • želatin - 20 g + 60 ml vode
  • džem od jagoda - 300 g
  • pavlaka - 100 g, za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite želatin - natopite ga u hladnoj vodi dok ne nabubri i rastopite ga na vodenoj pari.

Pomešajte kiselo mleko sa šećerom, mešajte dok se ne istopi i dodajte želatin.

Umutite pavlaku da ima blage brazde, dodajte mlečnu smesu - mešajte dok se ne ujednači.

Dodajte džem - blago promešajte. Dozirajte u staklene čaše - ohladite i ukrasite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: