Način pripreme
Jagode iseći i preliti vodom. Dodati šecer i kuvati 10 minuta. Zatim dodati gustin. Kuvati još malo da se zgusne. Ne mora biti jako gusto.
Za vanil krem puding prašak pomešati sa malo mleka. Ostalu količinu pristaviti sa šećerom da se skuva. Kad provri ukuvati puding. Skiniti sa vatre i dodati u toplo kiselu pavlaku.
Rum aromu i vodu pomešati. Bebi piškote unakati i redjati u činiju za trajfl. Na piškote staviti vanil krem. Jagode seći na tanko i slagati uz rub činije. Zatim u činiju izliti jagoda sos. Na kraju ukrasiti šlagom i seckanim jagodama.
Ako nemate veliku činiju za trajfl onda se sve moze servirati u male činijice za sladoled.
Trajfl sa jagodama ohladiti i poslužiti.
Ovde je tajna u slaganju sloj po sloj. Treba da je lepo i dekorativno. Nije problem ako je krema malo tečnija ili sos malo tecniji u činiji to savršeno izgleda. Umesto bebi piškota može se koristiti neki drugi keks. Na vama je da kombinujete, kako god desert je odličan i dekorativan. Prijatno!