Krem jogurt od jagode

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
08/06/2018
"Osvežavajući desert sa ukusom i aromom jagode "
Priprema10 min.
Ukupno10 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano241
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • rikota - 100 g, sir
  • šećer u prahu - 6 kašika
  • tečna pavlaka - 200 ml
  • jagode - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se pomešaju sir rikota i šećer u prahu. Dobro se promešaju, nakon toga se ujedine sa prethodno umućenom pavlakom.

Jagode se očiste, operu, samelju pomoću blendera i stavljaju u sir i pavlaku.

Svi sastojci se promešaju dok se ne dobije ujednačena smesa.

Na dno i po zidovima staklenih posudica il čaša poređaju se kriške jagoda.

Krem se rasporedi u čaše.

Servira se ohlađen i ukrašen parčićima jagoda i svežom mentom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar