Način pripreme
Sastojke za koru umutimo mikserom. Ako procenite da je smesa mnogo gusta dodajte 1 šolju vode umesto pola.
Pripremamo pleh, namažemo ga uljem i posipamo sa malo brašna (ili pečemo na papiru za pečenje).
Stavljamo da se peče oko 20 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Gotov kolač ostavljamo sa strane da se ohladi.
Pripremamo krem na sledeći način:
Izlomimo crnu čokoladu. Ugrevamo tečnu pavlaku na vatri dok ne počne da vri. Skidamo sa vatre i dodajemo izlomljenu čokoladu. Mešamo kašikom dok se čokolada ne rastopi potpuno i dok ne dobijemo lep, sjajan čokoladni sos. Ostavljamo da se ohladi i zgusne.
Stavljamo polovinu krema, dobro namažemo, nakon toga stavljamo u frižider da se stegne 10-15 minuta. Nakon toga vadimo i prelivamo preostalim kremom. Dobijemo dupli čokoladni užitak.
Pošto je torta već hladna, krem će se brže stegnuti, ali će ostati isto tako sjajan. Tortu možete seći odmah, a nož klizi po korama kao po maslacu.