Brauni sa majonezom

Elena StoichovskaElena Stoichovska
Pomoćnik kuvara
751530210
Brauni sa majonezom
Fotografije: Elena Stoichovska
1 / 3
26/11/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
9
"Ne, nistmo pomešali - najukusnji brauni se pravi sa majonezom i kada probate uverićete se sami"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • majonez - 200 g
  • brašno - 2 šolje
  • šećer - 1 šolja
  • kakao - 50 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica (10 g)
  • voda - 1/2 šolje
  • za krem
  • crna čokolada - 200 g
  • tečna pavlaka - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Sastojke za koru umutimo mikserom. Ako procenite da je smesa mnogo gusta dodajte 1 šolju vode umesto pola.

Pripremamo pleh, namažemo ga uljem i posipamo sa malo brašna (ili pečemo na papiru za pečenje).

Stavljamo da se peče oko 20 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Gotov kolač ostavljamo sa strane da se ohladi.

Pripremamo krem na sledeći način:

Izlomimo crnu čokoladu. Ugrevamo tečnu pavlaku na vatri dok ne počne da vri. Skidamo sa vatre i dodajemo izlomljenu čokoladu. Mešamo kašikom dok se čokolada ne rastopi potpuno i dok ne dobijemo lep, sjajan čokoladni sos. Ostavljamo da se ohladi i zgusne.

Stavljamo polovinu krema, dobro namažemo, nakon toga stavljamo u frižider da se stegne 10-15 minuta. Nakon toga vadimo i prelivamo preostalim kremom. Dobijemo dupli čokoladni užitak.

Pošto je torta već hladna, krem će se brže stegnuti, ali će ostati isto tako sjajan. Tortu možete seći odmah, a nož klizi po korama kao po maslacu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: