Veganske šnicle

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
27/11/2018
"Možda i ne verujete, ali vegani takođe jedu šnicle, pri tom ukusne, kao ove ovde "
Priprema45 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 433
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite šargarepu, luk i beli luk. Isecite ih na sitno, pomešajte ih sa sočivom i prelijte 1 litrom vode. Ostavite sastojke da provru, smanjite ringlu i kuvajte oko 30 minuta na tihoj vatri. Kada povrće omekša dodajte kinou i kuvajte dok voda ne ispari.

U skuvano povrće se dodaju prezle, fine ovsene pahuljice i začini i zamese se dok se ne dobije meko testo. Smesa se stavlja bar na jedan sat na hladno.

Navlaženim rukama se oblikuju šnicle, koje se raspoređuju preko prethodno namazanog papira za pečenje. Veganske šnicle se peku u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 25-30 minuta. Vade se iz rerne i ostavljaju u posudu dok se potpuno ne ohlade, inače su mnogo krhke i mogu da se izlome.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar