Način pripreme
Sitan sir i sir izgnječimo kašikom dok ne postanu glatki, što je više moguće. Dodajemo jedno po jedno jaje i sjedinimo sa smesom od sira takođe gnječenjem, nakon toga dobro promešamo.
Posipamo čubrom, prosevamo brašno i smesu mešamo dok se potpuno ne integriše.
Dok testo stoji, oko 5 minuta, ugrevamo tiganj sa dnom koje se ne lepi, pripremamo posudu sa brašnom za valjanje pogačica, stavimo malo ulja u tiganj i razvučemo po površini silikonskom četkom ili salvetom.
Od testa pravimo lopte /od ove smese se dobija 9 komada/ uvaljamo ih u brašno, lagano pritiskamo, kao ćufte, ali ne tako jako i pečemo po oko 3 minuta sa svih strana. Serviramo tople sa kiselim mlekom i džemom po želji. Prijatno.
U princpu ih pravim samo sa sitnim sirom, dodajem malo soli, ali ovaj put nisam imala dovoljno, pa sam kombinovala sa sirom.
Možemo ih napraviti i slatke, samo sa sitnim sirom tako što u smesu dodate 1.5 supenu kašiku šećera i malo vanile, a pre serviranja pospite šećerom u prahu. Ako žlite veći broj, povećajte količinu sastojaka.