Kurdan kebap

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Kurdan kebap3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Osvojili smo vas još kod kebapa, ali kada budete probali koliko je ukusan - nećete se suzdržati i sipaćete dodatno"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 - 3 komada (duguljast)
  • ulje - za prženje
  • za ćufte
  • mleveno meso - 300 g
  • jaja - 1 komad
  • hleb - 1 kriška
  • mleko - 4 supene kašike
  • luk - 1 mala glavica
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • biber - po ukusu
  • peršun - 4 struka
  • so - po ukusu
  • za sos od paradajza
  • paradajz - 2 - 3 komada
  • ulje - 1 supena kašika
  • šećer - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • bosiljak - 0.5 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Počnite sa patldižanom, isecite ga na tanke i duge trake, posolite i ostavite 30 minuta da omekšaju. Potopite krišku suvog hleba u mleko da ga upije, izrendajte luk i beli luk i pomešajte mleveno meso tako što ga sjedinite sa svim sastojcima za njega.

Na ugrejanom, rebrastom tiganju propržite patlidžan, prethodno svaku trakicu potopiteu ulje i stavite u tiganj. Pržie 3-4 minuta sa jedne, a posle sa druge strane, stavite ih u posudu sa poklopcem da se popare i omekšaju.

Uzmite tanjir, stavite dve trake patlidžana, ukrštene, oblikujte ćuftu malo veću od oraha i stavite u sredinu ukrštene trakice. Uvijte prvo sa jedne, posle sa druge strane, učvrstite čačkalicom za zube da buste dobro učvrstili spoj patlidžana i zabodite na nju parče paradajza. Poređajte ovako obikovane ćufte u pleh.

Napravite sos od paradajza od oljuštenog i izrendanog paradajza, ulja, šećera i soli po ukusu. Kuvajte sos oko 10 minuta na tihoj vatri, pospite bosiljkom, promešajte i prelijte pripremljeno jelo.

Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni i pecite 35-40 minuta.

Super ukusan kebap iz turske kuhinje!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: