Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Makarone u rerni»Makarone sa paradajz sosom i kačkavaljem

Makarone sa paradajz sosom i kačkavaljem

IvankaIvanka
Početnik
81
Makarone sa paradajz sosom i kačkavaljem
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ukusna pasta na bugarski način, koja opušteno može da konkuriše italijanskoj testenini u svim njenim varijantama"

Potrebni sastojci

  • makarone - 1 pakovanje
  • luk - 1 glavica
  • šargareoa - 1 komad
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • paradajz - 1 tegla, konzerva (pasiran)
  • mleveno meso - 250 g
  • vino - 2 kašike
  • bosiljak
  • origano
  • kačkavalj - narendan
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu stavljamo vodu da provri sa solju. Dodajemo makarone i ostavljamo da se skuvaju. Za to vreme spremamo paradajz sos. Zapržimo u maslinovom ulju luk, beli luk i šaragarepu.

Kad povrće omekša, dodajemo mleveno meso. Pržimo dok se ne pretvori u mrvice, dodajemo 150 ml vode i ostavljamo da se kuva 2-3 minuta. Za to vreme pasiramo jednu teglu paradajza.

Dodajemo i njega i ostavljamo opet da se kuva. Nakon toga stavljamo vino i so. Ostavljamo još malo na ringli dok se malo ne zgusne, ali ne treba da bude mnogo gusto.

Nakon što skloinimo s ringle, dodajem bosiljak i origano po ukusu. Sipamo skuvane makarone, prelivamo ih sosom i posipamo narendanim kačkavaljem. Zapečemo dok ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Korisnik#308162
Korisnik#308162
Odlicno
18.10.2022 18:56