Kopriva po naški

SilviaSilvia
Početnik
8134
Kopriva po naški
Fotografije: Silvia
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"I sa suvom i svežom koprivom jelo će svakako biti ukusno"

Potrebni sastojci

  • kopriva - 2 - 3 šake, suva, mrvljena, (ako je sveža 4 - 5 šaka)
  • luk - 2 srednje glavica
  • paprike - 2 - 3 suve (mogu i blago ljute)
  • aleva paprika - 2 kašike
  • ulje - 100 - 150 ml
  • brašno - 1 - 2 šolje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu stavljamo oko litar i po vode, čekamo dok ne provri, solimo i dodajemo suvu ili svežu koprivu, vri oko 20 minuta.

Za to vreme uzimamo i sečemo luk nas itno u tiganj sa zagrejanim uljem. Dodajemo luk da se dinsta sa malo vode dok potpuno ne omekša, dodajemo i suve paprike u luk i alevu papriku.

Uzimamo malu šerpu i stavljamo oko 200 ml vode i brašno, mešamo ga da postane glatka gusta kaša i dodajemo u koprivu.

Kuvamo dok se ne zgusne, dodajemo luk i krčka se oko 15 minuta, dok je još topla sipamo u posudice i po želji dodajemo sir.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: