Način pripreme
Operite krompir i stavite da se kuva. Kuvani krompir oljuštite. Nakon toga ga lepo izgnječite dok ne dobijete homogenu smesu. Začinite solju i biberom po ukusu. Možete dodati malo ulja ili maslinovog ulja u izgnječeni krompir.
Šargarepu isecite na kockice. Možete staviti svežu ili kuvanu šargarepu. Kisele krastavčiće takođe iseckajte na kockice. Kukuruz šećerac ocedite od vode. Okruglu i duboku posudu pokrijte lepo streč folijom.
Stavite pola dela krompir pire i odozgo stavite iseckanu šargarepu, krastavčiće i kukuruz šećerac. Odozgo pokrijte preostalim delom krompir pirea.
Uvijte folijom i ostavite na 1-2 sata. Nakon toga okrenite na odgovarajuću posudu. Odozgo ukrasite pečenim crvenim paprikama u obliku božićne zvezde. Sa strane ukraste maslinama.