Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Prženi Pirinač»Pirinač sa bamijom i dinstanim povrćem

Pirinač sa bamijom i dinstanim povrćem

ZoriZori
Guru
7272345k206
Pirinač sa bamijom i dinstanim povrćem
Fotografije: Zori
3 / 4
15/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Kažu da je teško da napraviš jelo bez mesa koje će iskušati svakog, ali verujemo sa smo uspeli sa ovim"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja za kafu
  • teleći bujon - 3 šolje
  • ulje - 1/4 šolje
  • maslac - 60 g
  • šargarepa - 1 komad
  • crveni luk - 1 komad
  • karfiol - 100 g
  • bamija - 100 g
  • brokoli - 100 g
  • praziluk - 1/2 struka
  • celer - 1 šolja
  • beli luk - 2 čena
  • selen - 1/2 kašičice, suv
  • ruzmarin - 1/2 kašičice, suv
  • čubar - prstohvat
  • biber
  • so
  • peršun - 1/4 veze, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno operemo i pripremimo povrće - šargarepu i luk oljuštimo i sečemo na kockice, ružice karfiola odvojimo, praziluk sečemo na krugove i bamiju i celer takođe iseckamo.

Isečemo beli luk i peršun sitno i odvajamo ih za kraj. Pirinač operemo i ocedimo od vode.

U tiganj sa dnom koje se ne lepi sipamo ulje i dinstamol luk.

Nakon nekoliko minuta dodajemo praziluk i maslac. Postepeno dodajemo i ostalo povrće, mešamo pažljivo da se ne izgnječe.

Na kraju dodajemo pirinač, mešamo nekoliko puta dok ne upije sokove i prelivamo sa dve šolje toplog telećeg bujona.

Promešamo i ostavljamo na vatri dok ne upije tečnost. Ako je potrebno dodajemo još jednu šolju telećeg bujona.

Nekoliko minuta pre nego što skinemo jelo sa vatre dodajemo iseckani beli luk i suve začine po ukusu. Na kraju posipamo peršunom.

Možemo servirati kao glavno jelo ili kao prilog uz meso.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti