Način pripreme
Prethodno operemo i pripremimo povrće - šargarepu i luk oljuštimo i sečemo na kockice, ružice karfiola odvojimo, praziluk sečemo na krugove i bamiju i celer takođe iseckamo.
Isečemo beli luk i peršun sitno i odvajamo ih za kraj. Pirinač operemo i ocedimo od vode.
U tiganj sa dnom koje se ne lepi sipamo ulje i dinstamol luk.
Nakon nekoliko minuta dodajemo praziluk i maslac. Postepeno dodajemo i ostalo povrće, mešamo pažljivo da se ne izgnječe.
Na kraju dodajemo pirinač, mešamo nekoliko puta dok ne upije sokove i prelivamo sa dve šolje toplog telećeg bujona.
Promešamo i ostavljamo na vatri dok ne upije tečnost. Ako je potrebno dodajemo još jednu šolju telećeg bujona.
Nekoliko minuta pre nego što skinemo jelo sa vatre dodajemo iseckani beli luk i suve začine po ukusu. Na kraju posipamo peršunom.
Možemo servirati kao glavno jelo ili kao prilog uz meso.
Prijatno!