Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Pirinač u Rerni»Pirinač sa povrćem i glazirana svinjetina

Pirinač sa povrćem i glazirana svinjetina

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
313841k93
Pirinač sa povrćem i glazirana svinjetina
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 2
14/07/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Pirinač sa povrćem i glaziranom svinjetinom je klasično jelo sa raznovrsnim ukusima. Uživajte."

Potrebni sastojci

  • pirinač - 150 g
  • šargarepa - 2 komada
  • grašak - 150 g
  • kukuruz - 150 g
  • ulje
  • svinjetina - 1 kg grudi ili drugo
  • med - 3 kašike
  • senf - 3 kašike
  • sirće - 1 kašike
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Šargarepa se oljušti i opere. Naseckajte je na kocke. Stavite ih u pleh. Dodajte grašak i kukuruz. Dodaje se pirinač.

Začinite solju i biberom. Dodajte ulje. Dodajte i potrebnu količinu vode. Promešajte. Ostavite pirinač i povrće na stranu dok pripremate svinjetinu da ih zajedno kuvate.

Svinjetinu iseći na kockice.

Odvojeno, u veliku posudu stavite med, senf i sirće. Dodajte malo soli i bibera. Mešajte do homogene smese. Dodati seckano svinjsko meso za pečenje i dobro promešajte da se obloži sa svih strana.

Pripremite drugu tepsiju tako što ćete je premazati uljem. U njoj se rasporedi meso.

Plehovi se stavljaju u rernu i istovremeno peku dok se proizvodi ne skuvaju. Pirinač sa povrćem i glaziranom svinjetinom je klasično jelo sa raznovrsnim ukusima. Uživajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: