Način pripreme
Šargarepa se oljušti i opere. Naseckajte je na kocke. Stavite ih u pleh. Dodajte grašak i kukuruz. Dodaje se pirinač.
Začinite solju i biberom. Dodajte ulje. Dodajte i potrebnu količinu vode. Promešajte. Ostavite pirinač i povrće na stranu dok pripremate svinjetinu da ih zajedno kuvate.
Svinjetinu iseći na kockice.
Odvojeno, u veliku posudu stavite med, senf i sirće. Dodajte malo soli i bibera. Mešajte do homogene smese. Dodati seckano svinjsko meso za pečenje i dobro promešajte da se obloži sa svih strana.
Pripremite drugu tepsiju tako što ćete je premazati uljem. U njoj se rasporedi meso.
Plehovi se stavljaju u rernu i istovremeno peku dok se proizvodi ne skuvaju. Pirinač sa povrćem i glaziranom svinjetinom je klasično jelo sa raznovrsnim ukusima. Uživajte.