Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Pirinač u Rerni»Pirinač sa povrćem i prelivom

Pirinač sa povrćem i prelivom

Djemile CheshlievaDjemile Cheshlieva
Šef kuhinje
222561k55
Pirinač sa povrćem i prelivom
Fotografije: Djemile Cheshlieva
1 / 5
16/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Teško je da se živi samo na šniclama, zato vas izazivamo da probate i ovaj pirinač bez mesa sa neverovatnim prelivom"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 1/2 glavice
  • beli luk - 1 čen
  • šargarepa - 2 komada
  • paprike - 3 komada, pečene
  • so
  • biber
  • peršun
  • mrvljeni čubar
  • ulje
  • preliv
  • krem sir - 60 g
  • kiselo mleko - 70 g
  • kačkavalj - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač se skuva u 2 i po šolje posoljene vode dok ne bude gotov, pri čemu se začinjava sa malo bibera, mrvljenog čubra. U malu šerpu se stavlja ulje da se zagreje. Luk i beli luk se iseku na sitno, šargarepe na šajbne, crvene paprike na trakice.

Povrće se stavlja u zagrejanu masnoću da se izdinsta, dok ne omekša. Dodaju se biber i peršun. Ako je neophodno dodaje se malo vode. U posudi se pomešaju kiselo mleko i krem sir.

U gotov pirinač se dodaje izdinstano povrće, promeša se i stavlja se u odgovarajuću posudu za pečenje. Preliva se smesom od kiselog mleka i krem sira. Odozgo se narenda kačkavalj. Peče se u rerni na 160 stepeni dok se preliv i kačkavalj ne istope.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: