Panakota od jagoda

15/12/2018
"Nežna kao poljubac, kojeg ste bili žedni "
Priprema5 min.
Kuvanje3 min.
Ukupno8 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano62
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U maloj šerpi ugrevamo pomešano sveže mleko i tečnu pavaku. Dodajemo tri supene kašike šećera i smesu periodično mešamo.

Kad se šećer rastopi, pre nego što smesa provri, skidamo šerpu sa vatre.

Jednu kesicu želatina potpoimo u 50 ml vode da nabrubri, dok se mleko i pavlaka ugrevaju. Želatin dodajemo kad se malo ohlade. Mešamo da se potpuno rastopi, nakon toga mlečnu smesu rasporedimo u šolje ili kalupe, prethodno namazane.

Kalupe stavljamo u frižider da se stegne panakota. Ja sam stavila u zamrzivač da se ubrza proces hlađenja.

Za to vreme operemo jagode i sameljemo u blenderu. Ostavljamo nekoliko ukrasa za desert. Mlevene jagode prebacujemo u šerpu, posipamo preostalim šećerom i takođe ugrevam dok se šećer ne rastopi.

U smesu od jagoda dodajemo prethodno potopljen želatin.

Smesu od jagoda promešamo i ostavljamo da se ohladi. Hladnu rasporedimo u kalupe sa panakotom, koja bi trebalo da se već stegla.

Desert ponovo ostavljamo da se ohladi.

Prilikom serviranja kalupe okrećemo na tanjir, ukrašavamo svežim jagodama i svežom mentom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar