Način pripreme
Ovaj jednostavan i brz desert je vrlo prijatan za toplo vreme.
Zagrejte sveže mleko na ringli u maloj posudi zajedno sa šećerom. Promešajte da se istopi šećer, ali da ne provri mleko. Sklonite sa vatre i ostavite da se prohladi, da ne bude vruće. Za to vreme stavite želatin u ćašu i prelijte hladnom vodom.
Kada nabubri nakon 5-6 minuta, potopite čašu u posudu sa vrućom vodom na pari i sačekajte da želatin postane tečan. Sipajte ga u sveže mleko i promešajte. Kiselo mleko se odvojeno promeša da bude glatko bez grudvica. Nalijte sveže melko u kiselo i ponovo dobro promešajte.
Rasporedite smesu u 4-6 čaša i ostavite u frižider na 2-3 sata da se stegne.
Za to vreme možete za garniranje da spremite preliv od jagoda:
Dobro uzrele jagode se operu i iseku na sitno. Stavljaju se u odgovarajuću posudu, dobro je da bude sa nelepljivim dobom, na umerenu vatru. Posipamo šećerom i dodajemo malo vode. Mešaju se s vremena na vreme, da se redukuje smesa. Jagode treba da omekšaju i da se smesa malo zgusne.
Pasira se dok je još vruće. Sačekajte da se ohladi.
Preko mlečnog krema u svaku čašu se sipaju po tri kašike preliva od jagoda.
Za ukras zabodite po jednu jagodu i Oreo keks.