Ukusna salata sa kiselim krastavčićima, krompirom i jajima

16/12/2018
"Interesantna salata sa kojom ćete ukrasiti piće sa rodbinom i prijateljima "
Priprema20 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano82
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • ulje - 3 supene kašike, kukuruzno
  • sok od limuna - od 1/4
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • krompir - 6 komada
  • jaja - 2 komada
  • kiseli krastavčići - 4 komada
  • mirođija - 2 supene kašike
  • limun - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo krompir i operemo ga. Isečemo ga na debele kriške i stavljamo u vatrostalnu posudu sa vodom. Voda treba da bude iznad krompira. Kuvamo ih u mikrotalasnoj 9 minuta. Sečemo na kockice kad se skuva. Stavljamo krompir u posudu.

Sitno iseckamo mirođiju, potrebne su nam dve supene kašike. Skuvamo dva jajeta, oljuštimo ih i sečemo na male komade. Marinirane krastavčiće takođe sečemo na manje komade. Krompir sečemo na malo veće komade od drugih sastojaka. Začinimo solju i biberom. Iscedimo 1/4 limuna.

Dodajemo sok od limuna unutra u posudu i 3 supene kašike kukuruznog ulja. Promešamo dobro kašikom. Sve sipamo u odgovarajuću posudu. Ukrašavamo tankom kriškom polovine limuna. Uz ovu salatu ide votka ili rakija.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar