Način pripreme
Prosevamo brašno u posudu. U drugoj posudi umutimo jaja viljuškom sa šećerom i brašnom. Posle dodajemo kiselo mleko u jaja i nastavljamo da mutimo dok ne dobijemo glatku smesu.
Prašak za pecivo pomešamo sa brašnom i promešamo. Postepeno dodajemo brašno sa praškom za pecivo u druge sastojke i mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.
Na kraju stavljamo rakiju i ponovo promešamo dobro.
Ugrevamo ulje u šerpi na vatri. Stavljamo više ulja. Ulje treba da bude dobro ugrejano. Tiganjice pržimo na srednjoj temperaturi.
Uzimamo supenu kašiku i uzimamo od smese. Stavljamo u ugrejano ulje i kad se isprže sa jedne strane, okrećemo ih kašikom.
U šerpi u isto vreme pržimo 5 komada. Dobijamo krugove sa prijatnom koricom.
Kad se isprže stavljamo na tanjir i posipamo šećerom u prahu.
Neka vam je slatko!