Način pripreme
Počnite sa kremom, u metalnu posudu sipajte hladno mleko, dodajte šećer, brašno i kokosovo brašno, promešajte dovbro da se rastvori brašno i da dobijete glatku smesu. Stavite na vatru i mešajte neprestano dok ne dobijete gust krem od mleka i kokosa, uvijte u streč foliju i ostavite da se ohladi poptuno.
Za to vreme napravite koru, umutite jaja sa šećerom na mekan krem, dodajte prethodno pomešano brašno i prašak za pecivo, promešajte pažljivo spatulom.
Na pleh iz rerne stavite papir za pečenje, rasporedite smesu ravnomerno i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 170 stepeni dok ne dobije zlatnu boju.
Pečenu koru okrenite na vlažnu, čistu krpu i skinite papri, podelite ga na dva jednaka dela po vertilaki i uvijte delove krpom, ali posebno na dva mala čvrsta rolata.
Nakon oko 5 minuta, kad odstoji tako, otvorite rolate i namažite ih hladnim kremom i ponovo uvijte.
Isecite rolate na kriške po 2 cm širine, svaku krišku potopite u mleko, uvaljajte u kokosovo brašno i stavite u kartonske korpice za mafine.
Poređajte ih u odgovarajći tanjir ili poslužavnik i poslužite čudesne kolače od kokosa za vaš praznični povod.