Način pripreme
Stavite mekani maslac sa šećerom u posudu, mutite mikserom dok ne postane glatka smesa.
Dodajte jaja - jedno za drugim, neprestano muteći mikserom. Morate dobiti homogenu smesu.
Prosejte brašno zajedno sa praškom za pecivo, kakaom i malo soli. Dodajte ga u delovima u gornju smesu. Dodajte i sveže mleko.
U posebnoj posudi umutite pavlaku zajedno sa skrobom, šećerom i kokosovim brašnom. Treba da dobijete gustu kašu.
Stavite papir za pečenje u kalup sa dnom koje se odvaja i prečnikom od 24 cm.
Sipajte polovinu smese, prelijte kremom od kokosa odozgo i završite sa ostatkom smese za kolač.
Pecite čokoladni kolač u zagrejanoj rerni na 170 stepeni sa uključenim ventilatorom. Posle oko 30-35 minuta je gotovo.
Kolač ohladite tako što ćete ga staviti na rešetku. Zatim pospite šećerom u prahu i poslužite.
Čokoladni kolač sa kremom od kokosa je vrlo ukusna!