Krompir piroške sa slaninom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
98
648
26/12/2018
"Imate hladno pivo, a ne znate kako se prave krompir piroške sa slaninom - velika greška, koji ćemo ispraviti već sad "
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije9
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano800
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 700 g
  • maslac - 40 g
  • jaja - 1 komad
  • čubar
  • so - po ukusu
  • sveže mleko - 50 ml
  • brašno - 2 kašike
  • slanina - 4 trake
  • kukuruzno brašno - za valjanje
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Skuva se krompir, oljušti se i izgnječi viljuškom. Dodaje se istopljen maslac, jaje, so, čubar i dve kašike brašna.

Meša se dobro, da se pomešaju sastojci, ako je neophodno dodaje se još malo brašna. Testo se malo lepi, zato se kašikom grebe loptice, umače se u sveže mleko i spljeska se kao lepinjica.

Dva po dva parčeta slanine se seku sa uže strane na 5 delova.

Svaki se uvija u rolnicu i stavlja se u sredinu krompir smese. Krajevi se skupljaju i oblikuju se kao elipsa.

Uvalja se u kukuruzno brašno. Zagreva se ulje i pržimo na umerenoj vatri sa obe strane, ali da ne pregori.

Vadimo u tanjir i serviramo sa mlečnim sosom sa belim lukom, napravljenim od jedne čaše kiselog mleka, soli, mirođije i narendana dva čena belog luka.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar