Način pripreme
Oljuštite i isecite krompir na kocke. Pobrinite se da kocke budu jednake, da se sve dobro skuvaju. U odgovarajućem velikom tiganju zagrejte šolju maslinovog ulja zajedno sa dva čena belog luka.
Nakon nekoliko minuta izvadite čenove i ubacite na lente isečenu slaninu. Zapržite dok ne postane zlatasta.
Dodajte u tiganj kocke krompira začinjene solju i prstohvatom ruzmarina.
Sipajte šolju bujona od povrća ili toplu vodu, poklopite posudu i kuvajte dok krompir ne bude gotov.
Kada je gotov kašikom napravite gnezda i razbijte po jedno jaje u njih.
Poklopite ponovo posudu, kuvajte dok jaja ne budu gotova. Kada stavite jaja možete da dodate i kocke kačkavalja, mocarele ili topljenog sira.
Servirajte jelo posuto biberom i sitno isečenim peršunom.
Nek vam je slatko!