bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjeni Krompir»Punjeni krompir sa slaninom i pavlakom

Punjeni krompir sa slaninom i pavlakom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
14k4k4k
Punjeni krompir sa slaninom i pavlakom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
02/09/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema12 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno42 min.
Porcije4
"Ukusna klasika - punjeni krompir sa slaninom i pavlakom"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Skuvajte krompir u blago posoljenoj vodi, ostavite da se ohladi i prepolovite.

Kašikom izdubite unutrašnjost i sačuvajte je.

2. Zagrejte na umerenoj vatri maslinovo ulje i u njemu zapržite na kratko beli luk, isečen na kriške.

Stavite slaninu na parčiće i mešajte dok se i ona ne zaprži.

3. Sklonite tiganj sa vatre i u beli luk i slaninu stavite ono što ste izdubili iz krompira i pavlaku. Dobro ih izgnječite i dodajte so i kačkavalj.

Promešajte i napunite šupljine izdubljenih krompira.

4. Pecite ukusan punjeni krompir na 190 stepeni dok ne dobije blagu preplanulost.

Prijatno uz ovaj punjeni krompir sa slaninom i pavlakom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: