Način pripreme
Isecite teleće meso na porcije i prelijte sa oko dve litre vode. Posolite sa 1 kašičicom soli, stavite dve cele glavice očišćenog crnog luka, 1 kašičicom bibera u zrnu i 3-4 listića lovora.
Ostavite meso da vri oko sat i po, s vremena na vreme skidajte penu rešetkastom kašikom. Kad se meso skuva izvadite ga i procedite bujon.
U plehu ugrejte ulje i dodajte sitno iseckanu glavicu luka. Dodajte oprani pirinač i oceđen od vode i dinstajte dok pirinač ne postane providan.
Dodajte papriku i paradajz, isečene na komade. Začinite univerzalnim začinom i biberom. Promešajte dobro i poređajte meso.
Sipajte oko 3 šolje vode i proceđeni bujon u kojem se kuvalo meso i stavite pleh u ugrejanu rernu na 180 stepeni oko 40 minuta. Na kraju pospite svežim peršunom.