Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Pirinač u rerni»Kuvana teletina sa pirinčem i povrćem iz rerne

Kuvana teletina sa pirinčem i povrćem iz rerne

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24665880
Kuvana teletina sa pirinčem i povrćem iz rerne
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Neverovatno ukusno jelo sa aromatičnom krtom kuvanom teletinom!"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 800 g
  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 3 glavice
  • paprike - 4 komada
  • paradajz - 3 komada
  • ulje - 1 šolja za kafu
  • univerzalni začin - 1 supena kašika
  • peršun - 4 struka
  • biber - u zrnu
  • biber - u prahu
  • lovorov list - 3 - 4 lista
  • so - po ukusu
  • voda - 2 l
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite teleće meso na porcije i prelijte sa oko dve litre vode. Posolite sa 1 kašičicom soli, stavite dve cele glavice očišćenog crnog luka, 1 kašičicom bibera u zrnu i 3-4 listića lovora.

Ostavite meso da vri oko sat i po, s vremena na vreme skidajte penu rešetkastom kašikom. Kad se meso skuva izvadite ga i procedite bujon.

U plehu ugrejte ulje i dodajte sitno iseckanu glavicu luka. Dodajte oprani pirinač i oceđen od vode i dinstajte dok pirinač ne postane providan.

Dodajte papriku i paradajz, isečene na komade. Začinite univerzalnim začinom i biberom. Promešajte dobro i poređajte meso.

Sipajte oko 3 šolje vode i proceđeni bujon u kojem se kuvalo meso i stavite pleh u ugrejanu rernu na 180 stepeni oko 40 minuta. Na kraju pospite svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: