Način pripreme
Svo povrće operemo i očistimo. Crni luk sitno iseckati. Stavite 1/4 šolje ulja u tiganju i propržiti luk.
Šargarepu isečemo na kolutove. Papriku i tikvice iseći na komade, peršun sitno iseckati.
Paradajz oljuštite i sameljite.
Nakon dinstanja luka dodajte svo povrće i dinstajte ga dok malo ne omekša.
Dodajte čenove belog luka i bamiju. Začinite solju i biberom. Na kraju dodajte paradajz i toplu vodu. Pustimo da provri na laganoj vatri.
Sitno iseckajte drugu polovinu glavice crnog luka i peršun.
U posudu stavite brašno - u njega uvaljajte ćuftice.
U drugu stavljamo mleveno meso, luk, so, biber i malo peršuna. Oblikujemo male ćuftice. Lagano ih propržite sa obe strane.
Smesu od povrća sipajte u pleh i po vrhu poređajte ćuftice. Pospite peršunom.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta, pošto su prethodno podvrgnute termičkoj obradi.
Teleće ćuftice sa povrćem su gotove.