Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Šnicle»Teleće šnicle u đuvečari

Teleće šnicle u đuvečari

ZoriZori
Guru
8932865k
Teleće šnicle u đuvečari
Fotografije: Kristian Aleksandrov
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
160 min.
Ukupno
175 min.
Porcije
4
"Mirisne i sočne šnicle od teletine pečene na laganoj vatri u đuvečari. Uživajte!"

Potrebni sastojci

  • teletina - 800 g, šnicle
  • luk - 5 - 6 glavica
  • beli luk - 2 glavice
  • kravlji maslac - 125 g
  • belo vino - 1 šolja
  • voda - 1/2 šolje
  • biber - 5 - 6 zrna
  • piment - 2 - 3 zrna
  • lovorov list - 2 - 3 lista
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Teletina se očisti od opni i iseče na krupnije komade.

Prebacite u đuvečaru, pospite solju, krupno istucanim pimentom i biberom u zrnu i dodajte izlomljen lovorov list.

Na meso stavite luk, isečen na debele kriške, a na meso oljuštene i malo isečene cele čenove belog luka.

Dodajte maslac i sipajte belo vino i pola šolje vode.

Đuvečara se poklopi poklopcem i peče oko 40 minuta na 200 stepeni i zatim ostavi u rerni oko 2 sata na 160 stepeni.

Pred kraj pečenja možete izvaditi đuvečaru i pecite šnicle oko 15-20 minuta dok lepo ne porumene.

Poslužite toplo uz čašu dobrog crnog vina!

Prijatno i nazdravlje!

Teleće šnicle u đuvečari su veoma ukusne.

Pratite naše recepte za još ukusnijih predloga za teleće šnicle i teletinu u đuvečari.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: