Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Jaja na oko»Jaja sa mlečnim sosom i belim lukom

Jaja sa mlečnim sosom i belim lukom

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5009k433
Jaja sa mlečnim sosom i belim lukom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
29/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Evo ga i pobednik u rubrici Nešto brzo i ukusno, što može da se napravi za manje od 30 minuta"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • kiselo mleko - 1 čaša
  • ulje - 6 kašika
  • so - po ukusu
  • biber
  • beli luk - 2 čena
  • aleva paprika - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Zagreva se ulje u tiganju. Razbijaju se jaja i kašikom se prelivaju vrućim uljem dok se ne ispeku.

Sipa se prstohvat soli i aleva paprika. Sklanja se sa ringle da ne zagori jer će biti gorko.

U tanjir sipamo kiselo mleko, dodaje se po jedan gnječeni beli luk, malo soli. Odozgo se stavljaju po 2 jaja.

Prelivaju se sa dve kašike zaprške i servira se.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: