Način pripreme
Pileći file se seče na zalogaje i začinjava se solju i biberom.
Priprema se vazdušasta smesa za pohovanje, tako što se se u jednu posudu umute žumanca zajedno sa dve kašike brašna i pivom i dodaje se malo soli.
U drugoj posudi se umute belanca u sneg. Sipaju se u smesu za pohovanje, pri čemu se mešaju pažljivo u jednom pravcu, da ne spadnu. Dodaje se dve trećine narendane kore limuna i ponovo se promeša.
Ulje se zagreva u tiganju sa nelepljivim dnom. Pileće meso se uvalja u preostalo brašno jedno po jedno i nakon toga se pomoću štipaljke zalogaji potapaju u smesu za pohovanje. Prže se sa obe strane dok ne postanu zlatasto-braon.
Sprema se mlečni sos sa belim lukom, tako što se u posudici sjedine umućeno mleko sa sitno isečenim belim lukom, isečena mirođija i preostale korice limuna. Začinjava se solju. Gotov sos se sipa u čašu za vino ii sličnu posudu. Ukrašava se grančicom mirođije i koricama limuna.
U plitki tanjir se stavljaju oprani listovi zelene salate po celom dnu. Čaša sa sosom se stavlja u sredinu, a pored nje se poređaju pileći zalogaji.