Način pripreme
Skuvajte jaja u blago posoljenoj vodi sa nekoliko kapljica sirćeta 4-5 minuta od trenutka kada provri. Ostavite da se ohlade i oljuštite. Kod prepeličijih jaja opna je debela, a ljuska veoma fina, zato se ljušte polako i pažljivo.
Stavite jaja u posudu zajedno sa oljuštenim celim čenovima belog luka i svim ostalim sastojcima i prelijte sirćetom i maslinovim uljem.
Ostavite tokom jednog do dva dana. Tako će inćuni omekšati i neće biti toliko slani, a svoju so će otpustiti na jaja. Beli luk će izgubiti svoju ljutinu (ako nije kineska vrsta, koja je previše ljuta i ima potrebe za dužim mariniranjem).
Za serviranje kao predjelo nabodite na čačkalice jaja sa inćunima i belim lukom ili poređajte u tanjirić, kako vam se sviđa.
Možete da kombinujete sa svežom salatom.
Prijatno!