Jaja sa belim lukom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79973
25/09/2018
"Obavezno beli luk, sad ćemo samo tako jesti jaja "
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano250
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • mladi beli luk - 2 struka
  • maslac - 2 kašičice
  • ulje - 1 kašika
  • sir - 50 g (po želji)
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • peršun
  • zelena salata
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite mladi beli luk na sitno i stavite ga u tiganj s maslacem i uljem.

Dinstajte ga sasvim kratko, razbijte jaja, ali ne mešajte ih odmah, da se ne razdrobe na sitno, već da ostanu u velikim parčićima (ako volite sir, dodajte).

Mešajte drvenom šapatulom i isključite ringlu kad bude gotovo.

Zagrejte malo ulja sa alevom paprikom, nakon što ga ostavite da se ohladi pažljivo, naprskajte gotova servirana jaja sa belim lukom. Pospite peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar