Način pripreme
Propržimo 1 veliku ili 2 manje glavice crnog luka, 1 veliku ili 2 manje šargarepe. Dodajemo 1 teglu paradajza ili domaći paprikaš (umesto paprikaša možete ispeći 2 crvene paprike).
Kad paradajz provri sipajte ga u đuvečaru, prethodno stavite u nju 2-3 komadića maslaca ili ulje i ribu, isečenu na krugove, 1/2 tegle graška, oko 1/2 kg kuvanog pasulja ili 2 konzerve, 3 kisela krastavčića.
U posudu u kojoj smo pržili paradajz dodajemo 1 supenu kašiku brašna, pomešanu sa 1/2 litra vode. Sipamo lagano odozgo da ne izdrobimo ribu. Dodajemo 1 prstohvat soli, 5-6 zrna pimenta, malo bibera (može i u zrnu), 2-3 lista lovora i prstohvat čubra.
Možemo začiniti i začinima za roštilj.
Poklopimo i pečemo oko 90 minuta na maksimumu u rerni (ali ona treba da bude hladna). 80-og minuta isključujemo i nastavljamo da pečemo.
Komentari