Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Svinjske kolenice u đuvečari iz rerne

Svinjske kolenice u đuvečari iz rerne

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Svinjske kolenice u đuvečari iz rerne
Fotografije: Maria Simova
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
12
"Strpljenje, strpljenje, glinena đuvečara i ne mnogo jaja rerna - to su tri obavezne stvari za pripremu sočne svinjske kolenice u đuvečari"

Potrebni sastojci

  • svinjske kolenice - 2 komada
  • krompir - 1 kg
  • beli luk - 4 čena
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 3 komada
  • belo vino - 1 šolja
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite, osušite i inapravite nekoliko proreza po dužini na kolenicama da se meso otvori.

Oljuštite i krupnije isecite povrće. Posolite povrće po ukusu.

U đuvečaru sipajte vino i rasporedite deo povrća. Posolite i pospite kolenice biberom i unutrljajte začine u meso.

Stavite svinjske kolenice u đuvečaru i rasporedite preostalo povrće između njih.

Poklopite đuvečaru i stavite u hladnu rernu, uključite rerni na 200 stepeni.

Pecite kolenice u glinenoj đuvečari 2 sata dok meso i povrće ne omekšaju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: