Maruske

Irina MarinovaIrina Marinova
Početnik
231
Maruske
Fotografije: Irina Marinova
1 / 4
02/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
15
"Iza ovog imena se kriju najukusnije rol-viršle koje možete da probate"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • jaja - 1 komad i 1 žumance za premazivanje
  • maslac - 60 g, rastopljen
  • voda - 75 ml mlaka za rastvaranje kvasca
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1/2 kašičice
  • voda - 100 ml mlaka
  • kvasac - 25 g, svež
  • viršle - 10 - 15 komada
* merne jedinice

Način pripreme

U jednu veliku posudu stavljamo prosejano brašno, dodajemo kvasac, pomešan sa 75 ml mlake vode sa solju i šećerom. Dodajemo i jaje.

Sve promešamo i zamesimo meko testo, oblikujemo loptu i stavljamo u namazanu posudu, stavljamo krpu odozgo ili foliju da se ne stvori korica.

Kad nadođe testo, premesimo ponovo, razvučemo i sečemo na trakice, uvijamo višrle njima.

Stavljamo u namazan pleh i premažemo žumancem, pomešanim sa malo vode. Pečemo na 180 stepeni. Kad dobiju zlatnu boju gotove su, kad ih izvadimo uvijamo ih krpom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: