Način pripreme
Stavljamo torteline da se kuvaju u šerpi, prateći uputstvo na pakovanju.
Za to vreme se priprema sos.
Oljuštimo luk i isečemo ga na sitno. Dinstamo ga dok ne omekša (oko 5 minuta) u njega dodajemo i slaninu isečenu na tanke trake (može da se zameni drugom kobasicom - na primer šunkom, može da se iseče po želji, ja sam izabrala na ivice, jer se tako oseća ukus).
Nakon oko 5 minuta dodajemo i pečurke i mešamo dok ne omkešaju i ne dobiju braonkastu boju. Kada je sve dobro izdinstano, sipamo pavlaku i mešamo na ringli oko još desetak minuta da se zgusne sos.
Postoje dva načina za serviranje:
Jedan je da se promeša sos sa svim skuvanim tortelinima i da se tako servira.
Druga varijanta je da servirate u tanjiru porciju tortelina (150 g) i po sredini da dodate jednu kutlaču sosa (ili više u zavisnosti od toga ko kako voli) i svako da ih promeša sam.
Podeliću svoje mišljenje: druga varijanta je estetski lepša, ali nedostatak je što na kraju mogu da ostanu tortelini za koje nema dovoljno sosa. Ako pravilno rasporedite nema opasnosti da se to desi. Vi procenite!
Nadam se da vam se sviđa recept!
Prijatno!