Način pripreme
Prosevamo brašno u posudu, dodajemo prstohvat soli i ulje. Dodajemo jaja i sve promešamo viljuškom dok ne dobijemo loptu testa, posle ga mesimo.
Pokrivamo krpom i ostavljamo da odstoji 15 minuta. Razvijemo na tanku koru, ako imamo mašinu za testeninu, razvlačimo sa njom. Sa čašom prečnika 8 mm sečemo krugove.
U posudi pomešamo sitno iseckanu slaninu i plavi sir. U jednu polovinu stavljamo malo nadeva, ivice namažemo belancem i drugom polovinom preklapamo i pritiskamo prstima.
Posle dva kraja zalepimo i gornji deo okrećemo da se obikuju torteline.
Ugrevamo vodu sa malo soli i malom kockom maslaca. Kuvamo pastu 5-8 minuta i vadimo rešetkom. U tiganju rastopimo maslac, dodajemo pavlaku za kuvanje, posipamo biberom i probamo po ukusu.
Sipamo rednani kačkavalj i 4 supene kašike vode u kojoj smo kuvali pastu dok ne dobije potrebno gustinu.
Kuvamo na tihoj vatri uz neprestano mešanje.
Serviramo torteline u tanjiru sa sosom od kačkavalja i posipamo prstohvatom bibera i strukom peršuna.
Ispalo je veoma ukusno.
Prijatno!