Taljatele sa slaninom i parmezanom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacDžedaj238526
21/07/2018
"Šta kažemo kada na stolu ima taljatela sa slaninom i parmezanom - marš, dijeto "
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano5 588
  • Pregledi tokom meseca470
  • Pregledi tokom sedmice109
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • taljatele - 1 pakovanje
  • kisela pavlaka - 1 kantica (200 - 250 ml)
  • slanina - 200 g, dimljena
  • parmezan - po želji
  • luk - 1 komad
  • maslac - 30 g
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite vodu da proključa, koliko je potrebno za taljatele. Pre nego što stavite taljatele u kipuću vodu, stavite 1 kašičicu ulja. Sklonite ih kada budupolugotove i ostavite ih na stranu.

Luk sitno iseckajte i propržite ga u dubokom tiganju sa maslacem i malo ulja, a zatim dodjate sitno iseckanu slaninu, pa pržite dok ne dobije zlatnu boju.

Na kraju dodajte kiselu pavlaku i dodajte so i biber.

Vratite u duboku posudu i taljatele /pre toga nemojte bacati i bujon od taljatela/ i dodajte 1 kutlaču, pažljivo sve mešajte, dok tečnost ne ispari.

Dok je vse toplo, narendajte parmezan po želji.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar