Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Ćuretina»Pirinač u Rerni»Pirinač sa prazilukom i ćurećim batacima

Pirinač sa prazilukom i ćurećim batacima

Mariana borisovaMariana borisova
Šegrt
101762
Pirinač sa prazilukom i ćurećim batacima
Fotografije: Mariana borisova
2 / 4
04/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
145 min.
Porcije
4
"Super ukusno i super lako za spremanje - stavljate sve u konvekcionu rernu, uključite i... ma jedete sa zadovoljstvom"

Potrebni sastojci

  • ćureći bataci - oko kilogram
  • pirinač - 250 g
  • praziluk - 2 struka
  • čubar
  • ulje - 2 kašike
  • voda
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Batake kuvamo u posoljenoj vodi oko 40 minuta. Odvojeno zapržimo u ulju luk i pirinač, dodajemo im i čubar.

U posudu od aluminijumske folije sipamo ispržen pirinač i nalivamo 5 šolja bujona, u kome su se kuvali bataci koje na kraju ređamo preko ove smese.

Pečemo u konvekcionoj rerni sat i 15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: