Način pripreme
Očišćeni, oprani i naseckani beli deo praziluka stavite da se skuva oko 20 minuta u slanoj vodi.
Izvadite ga iz vode i ocedite. U dubokom tiganju ili šerpi upržite posoljene pileće batake u šolji ulja do zlatne boje.
Izvadite batake i odvojite veći deo masnoće iz tiganja. U preostalih nekoliko kašika masnoće sipajte naseckan zeleni deo praziluka.
Poklopite i dinstajte listove na slaboj vatri oko 10 minuta. Posolite po ukusu, pospite brašno, dodajte i upržene pileće batake i dolijte vodu i vino.
Stavite biber u zrnu, posolite još, ako je potrebno, poklopite i kuvajte na tihoj vatri oko 30 minuta, dok meso ne bude gotovo.
Naseckani i skuvani beli deo praziluka dodajte u šerpu. Sipajte pavlaku za kuvanje i protresite šerpu dobro, da bi sos prekrio sve.
Zagrejte jelo na vatri. Poslužite jelo sa seckanim peršunom.