Način pripreme
Začinite pileće batake sa 2 kašičice karija, crnim biberom i solju.
Lagano nauljite dno tepsije i poređajte batake. Zapecite ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Propržite u zagrejanoj masnoći istucane čenove belog luka i izrendani đumbir. Dodajte iseckane paprike, a ubrzo nakon njih - mahune graška. Mešajte s vremena na vreme dodavajući i ostale 2 kašičice karije.
Pomešajte bujon sa kukuruznim skrobom i dobro izmešajte. Sipajte u tiganj sa povrćem i kada tečnost provri, dodajte pirinač i šećer.
Stavite poklopac tiganj i smanjite jačinu vatre.
Kuvajte dok povrće ne omekne i pirinač ne nabubri. Na sredini kuvanja dodajte batake i začinite pirinač u tiganju crnim biberom, korijanderom (ili peršunom), solju i s još malo karija.
Kari pirinač sa pilećim batacima u tiganju je gotov.