Voćna torta sa bananom i kivijem

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
04/01/2019
"Popuno smo kvalifikovani da radimo kao dobrovoljni degustatori torti, ako nekoga interesuje "
Priprema35 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano175
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za koru
  • brašno - 1 3/4 šolje
  • maslac - 1 pakovanje
  • šećer u prahu - 6 kašika
  • so - 1 prstohvat
  • kora limuna - 1 narendana
  • za nadev
  • bademi - 1 šolja
  • banane - 250 g
  • kivi - 250 g
  • voćni sirup - 1 šolja
  • belo vino - 1/2 šolje
  • želatin - 20 g
  • džem - po želji
  • za glazuru
  • slatka pavlaka - 1 komad
  • šećer u prahu - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo maslac i zajedno sa šećerom i solju ga dodajemo u prosejano brašno. Gnječi se dok se ne pretvori u mrvice. Dodajemo narendanu koru limuna i zamesimo testo.

Razvlačimo na kalup za tortu i zapečemo u rerni da dobije blagu braonkastu boju. Zagrevamo voćni sirup i dodajemo vino. Dodajemo želatin natopljen u vodi i mešamo da se rastvori.

Hladimo da se želira. Ispečenu koru ostavljam u odgovarajuću posudu, mažemo džemom i poređamo isečene šajbne voća i narendane bademe.

Prelivamo želeom i odozgo stavljamo umućenu pavlaku sa šećerom. Možete da ukrasite voćem i narendanom čokoladom. Po želji može da se doda još jedna kora.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar