Voćni račel

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj78883
04/01/2019
"Račel, ali sa mnogo voća, a ne od bundeve - vreme je da ga probate "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano49
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Šljive, oprane i očišćene od koštica i bundeca, oljuštena i isečena na kocke isečena se drže u krečnom rastvoru (na 5 litara vode - 150 g gašenog kreča) oko 2 sata. Nakon toga se operu dobro pod tekućom vodom.

Kruške se oljušte, očiste od semenki i iseku na parčiće.

Tako pripremljeno voće se poređa u redove u duboku posudu, preliva se do polovine vodom posipa se šećerom u prahu i kuva se dok se sirup na zgusne.

Desetak minuta pre nego što se gotov račel skloni sa vatre, dodaju se orasi, limunska kiselina i vanila ili rozetla.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar